Περιποίηση Δερμάτινων: Πως θα τα κρατήσετε σαν καινούρια!

Γνωρίζατε ότι τα δερμάτινα προϊόντα σας έχουν ανάγκη από ειδική περιποίηση;

Ας δούμε 5+1 tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα δερμάτινα προϊόντα σας αναύλωτα για πολλά χρόνια.

Φυσικά, ένα δερμάτινο μπουφάν ή τζάκετ αποτελεί πάντα ένα must κομμάτι της γκαρνταρόμπα σας που αξίζει να επενδύσετε. Ένα δερμάτινο προϊόν εξαιρετικής ποιότητας μπορεί να παραμείνει ζωντανό ίσως και για πάνω από 2 δεκαετίες. Ακόμη κι αν υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών σε σχέδια και χρώματα, οι τάσεις της μόδας υποστηρίζουν πως ένα δερμάτινο τζάκετ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ. Όμως, πως θα καταφέρουμε να το διατηρήσουμε σωστά;

Πριν από όλα είναι απαραίτητο να διακρίνουμε τους τύπους των δερμάτων που μπορεί να έχετε στη ντουλάπα σας.

  1. Νάπα (Nappa): Έχει φυσικό, ματ φινίρισμα, χωρίς πολλές φυσικές ατέλειες ή σημάδια. Είναι πολύ απαλό στην υφή, κάτι που το καθιστά εξαιρετικά άνετο.
  2. Νουμπούκ (Nubuk): Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η τραχιά γήινη εμφάνιση, που παρέχει μια ρετρό αίσθηση. Απαλή υφή που προσφέρει μια ιδιαίτερη γυαλάδα. Θυμίζει την αίσθηση του ροδάκινου.
  3. Σουέτ (Suede): Ιδιαίτερα βελούδινη και μαλακή υφή που παρουσιάζει φυσικές ατέλειες ή διαφοροποιήσεις στο χρώμα.
Περιποίηση Δερμάτινων: Πως θα τα κρατήσετε σαν καινούρια - Συχνό & Απαλό Βούρτσισμα
Περιποίηση Δερμάτινων: Πως θα τα κρατήσετε σαν καινούρια - Συχνό & Απαλό Βούρτσισμα
Περιποίηση Δερμάτινων: Πως θα τα κρατήσετε σαν καινούρια - Αποθήκευση σε Στεγνό και Δροσερό Περιβάλλον
Περιποίηση Δερμάτινων: Πως θα τα κρατήσετε σαν καινούρια - Αποθήκευση σε Στεγνό και Δροσερό Περιβάλλον

Υπάρχουν 5+1 συμβουλές περιποίησης δερμάτινων, που αν τις ακολουθήσετε θα έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο

  1. Το φυσικό υλικό είναι ευαίσθητο, γι’ αυτό είναι τόσο απαραίτητο να το φροντίζουμε τακτικά. Μια πολύ ασφαλής πρακτική καθαρισμού είναι η χρήση ενός ήπιου καθαριστικού. Βρέχοντας ένα μαλακό πανάκι με νερό και ήπιο σαπούνι μπορείτε να περάσετε με απαλές κινήσεις όλη την επιφάνεια του δερμάτινου. Αποφύγετε την αμμωνία.
  2. Δέρματα όπως νουμπούκ και σουέντ θέλουν μια διαφορετική μεταχείριση. Για να διατηρήσουν την ιδιαίτερη υφή τους είναι σημαντικό να βουρτσίζετε συχνά με μια μαλακή βούρτσα ή σφουγγάρι. Έτσι ανανεώσετε άμεσα την εξωτερική επιφάνεια και απομακρύνετε επίμονους λεκέδες.
  3. Ίσως φανεί περίεργο αλλά κάποια δέρματα δεν μπορούν να βραχούν. Πιο συγκεκριμένα, παρ’ όλο που είναι ανθεκτικά στο νερό, αν αποθηκευτούν ή δεν αεριστούν σωστά μπορεί να αλλοιωθεί η υφή τους. Θα ήταν καλό λοιπόν να στεγνώσει μόνο του στον φυσικό αέρα.
  4. Μην ξεχνάτε πως η έκθεση σε θερμότητα μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα του υλικού αλλά και τα σημεία επεξεργασίας του. Η αποθήκευση σε δροσερό μέρος θα βοηθήσει στη διατήρηση του.
  5. Γνωρίζατε ότι τα δερμάτινα προϊόντα χρειάζονται ενυδάτωση; Με ένα πανάκι μπορείτε να απλώσετε επιφανειακά μια μικρή ποσότητα από φυτικό βούτυρο καριτέ. Ένα φυσικό προϊόν που βοηθάει το δέρμα να μη χάσει τη σπάσει και να μη χάσει την λάμψη του.
  6. Ασφαλώς στο εμπόριο και σε ειδικά καταστήματα δερμάτινων μπορείτε να βρείτε σκευάσματα που προστατεύουν το φυσικό δέρμα. Με την βοήθεια των ειδικών, μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο τρόπο συντήρησης σε συνδυασμό πάντα με τους παραπάνω τρόπους ανανέωσης και προστασίας των δερμάτινων.
Περιποίηση Δερμάτινων: Πως θα τα κρατήσετε σαν καινούρια - Επάλειψη με Φυτικό Βούτυρο
Περιποίηση Δερμάτινων: Πως θα τα κρατήσετε σαν καινούρια - Επάλειψη με Φυτικό Βούτυρο

Ολοκληρώνοντας, να υπενθυμίσουμε πως τα δερμάτινα προϊόντα αποτελούν ένα φυσικό υλικό που παρά την επεξεργασία τους συνεχίζουν να ωριμάζουν όσο περνούν τα χρόνια. Γι ‘αυτό το λόγο είναι σημαντικό να δίνουμε έμφαση στην ειδική περιποίηση των δερμάτινων. Άλλωστε ακολουθώντας τις συμβουλές του LeatherΒrands, το δερμάτινο σας θα δείχνει για χρόνια σαν καινούργιο!